Nederland is een echt fietsland. Dat is geen nieuws.

Vaak realiseren we ons al fietsend pas hoe fijn dat eigenlijk is. Want wees eerlijk, met een of twee auto’s voor de deur is het makkelijk kiezen. Toch is dat jammer, want wanneer u fietst krijgt u zoveel meer van de omgeving mee dan wanneer u in de auto zit. Zien, ruiken en horen, alles wordt intenser als u fietst. Op de fiets beleeft u de omgeving veel meer.

Hoe werkt dat eigenlijk bij u? Bent u een fietser of kiest u toch eerder voor de auto of het openbaar vervoer wanneer u boodschappen gaat doen of zin heeft in een middagje funshopping. Als u nu besluit om uw ‘stalen ros’ toch maar eens uit de garage tevoorschijn te halen, zet dan eens koers naar het Huygenskwartier. Dit kleinschalige winkelgebied, bij u in de buurt, mag gerust een van Voorburgs parels genoemd worden.

Een unieke, onderscheidende winkelstraat

Al fietsend waant u zich binnen no-time in een compleet andere wereld. Hoe dit komt? Met name door de combinatie van water, groen en een unieke winkelstraat. In het Huygenskwartier komt u namelijk geen filialen tegen van grote winkelketens. In plaats daarvan vindt u hier authentieke winkels die het winkelen nèt dat beetje meer geven en tot een echte belevenis maken. Van de shops die u hier ziet is er maar één… en dat maakt ze uniek en absoluut de moeite van een bezoek waard. Of u nu op zoek bent naar een leuk cadeau of hippe, eigentijdse kleding of schoenen, de kans is groot dat u in het Huygenskwartier slaagt.

Combineer nuttig met aangenaam

In Huygenskwartier Voorburg kunt u bovendien heel eenvoudig het nuttige met het aangename combineren. Buiten supermarkten voor uw dagelijkse boodschappen zijn er ook leuke mogelijkheden om te ontspannen. Wat dacht u van een mooie wandeling door een van de parken? Vreugd en Rust en Middenburg-Sonnenburg liggen op steenworp afstand van de winkelstraat.

En struinen langs de Vliet is trouwens ook niet mis! Na alle inspanning komt u met een lekkere cappuccino op een van de gezellige terrassen die het Huygenskwartier rijk is weer helemaal bij. Ook langs de Vliet zijn leuke terrassen waar het in de zomer lekker druk is.

Is het Huygenskwartier op de fiets goed bereikbaar?

Ja, zondermeer. Huygenskwartier Voorburg is op de fiets, vanuit verschillende richtingen goed bereikbaar. Dus als u in Den Haag, Rijkswijk, Leidschendam of bijvoorbeeld Leidschenveen woont, dan is het Huygenskwartier een hartstikke leuk reisdoel voor een ontspannen tochtje op de fiets.

Kan ik mijn fiets veilig stallen?

Absoluut. Op verschillende locaties in en op loopafstand van het winkelgebied is er ruimte om uw fiets goed en veilig te stallen.

Hieronder een aantal tips:

  • Franse Kerkstraat
  • Herenstraat
  • Westeinde
  • Oosteinde
  • Bij het NS station (bewaakt)

Wilt u alvast inspiratie opdoen over dit unieke winkelgebied? In de Huygenskwartier Shopping Guide vindt u allerlei informatie over ons winkelaanbod, horeca, cultuur, parken en de Vliet. Ook handig: De evenementenkalender op Facebook!