Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck presenteren traditiegetrouw een kersttentoonstelling. Dit jaar is dat de tentoonstelling Het kerstverhaal uitgestald.

In Museum Swaensteyn worden kerststallen van over de gehele wereld getoond, grotendeels afkomstig uit privé collecties. Belangrijke bruiklenen komen uit de collectie van het stadsklooster aan het Westeinde in Den Haag. Hofwijck zal geheel in kerstsfeer, inclusief kerststallen, het verhaal van de Ster van Bethlehem vertellen. Hoe zou een wetenschapper als Christiaan Huygens hebben aangekeken tegen het verhaal van de drie koningen die het wonderlijke licht zien en dat volgen? De magische kant en de wetenschappelijke kant van het verhaal zullen worden belicht.

Daarnaast is het hele Huygenskwartier omgetoverd tot een waar kerstdorp.  Ook in de sfeervolle etalages van de winkeliers en restaurants zijn mooie kerststallen te bewonderen. De tentoonstelling is van zaterdag 9 december t/m zondag 14 januari 2018 te bewonderen. Bij de VVV in Museum Swaensteyn is een plattegrond op te halen van het Huygenskwartier om zelf je route langs de kerststallen te maken.

Fotograaf: Charles Groeneveld