Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Speciaal voor jonge culturele nachtbrakers is er op 17 maart 2018 Museumnacht Kids! Natuurlijk doet ook het Huygenskwartier mee aan deze spannende nacht vol leuke activiteiten. Tussen 17.00 – 22.00 uur zijn er toffe activiteiten op Huygens’ Hofwijck, in Museum Swaensteyn en bij Kinderboekenwinkel In de Wolken. Allemaal op een paar minuten loopafstand van elkaar. In Museum Swaensteyn is het een beestenboel tijdens Museumnacht Kids. Voor de jongste kinderen wordt er een poppenkastvoorstelling georganiseerd, leest Prinses Marianne haar favoriete dierenverhalen voor en kan je je laten schminken als je favoriete dier!

In de Oudhollandse Keuken van Huygens’ Hofwijck kun je schaduwbeelden maken in de vorm van je lievelingsdier of schrijf een gedichtje voor je eigen huisdier. Tijdens de toverlantaarnvoorstellingen komen de mooiste beestenboelverhalen voorbij en op zolder kun je de vele uitvindingen van zoon Christiaan Huygens uitvoeren.

Bij de kinderboekwinkel is er de doorlopende workshop “Maak je eigen Kinderheldenmuseum” (4 t/m 6 jaar). En om 20.00 begint de kunstworkshop van illustrator Jan Jutte (7 t/m 12 jaar).

Voor alle activiteiten geldt: niet inschrijven, schuif gewoon gezellig aan.

Meer weten:
indewolken.nl
hofwijck.nl
swaensteyn.nl

foto: Charles Groeneveld