Altijd leuk, een dagje erop uit met het hele gezin. Maar waar kun je naartoe, zonder uren in de auto te hoeven zitten of veel reistijd kwijt te zijn met het openbaar vervoer? Als u wat dichter bij huis wilt blijven, dan is het Huygenskwartier in Voorburg een heel leuk alternatief voor een dagje pretpark of dierentuin.

Wat het Huygenskwartier zo leuk maakt voor het hele gezin? Hieronder gaan we daar verder op in en geven wij u tips en ideeën.

Een, twee, drie… wie niet weg is, is gezien!

Verstoppertje doen, voetballen… de parken bij het Huygenskwartier lenen zich prima voor een spelletjesmiddag (of ochtend) met de kinderen. Tussen de eeuwenoude bomen is er meer dan genoeg ruimte voor kinderen om zich lekker uit te kunnen leven.

Schaapjes aaien of konijnen verzorgen

Pal naast het Oosteinde (waar op zaterdag een heel gezellige weekmarkt is) ligt kinderboerderij ‘Vreugd en Rust’. Kinderen kunnen hier kennismaken met verschillende dieren zoals schapen, geiten, kippen, konijnen en zelfs herten.

Bootjes kijken langs de Vliet

Langs het Huygenskwartier stroomt de Vliet. In het voorjaar en in de zomer varen hier dagelijks veel boten voorbij. In de passentenhaven ‘De Oude Haven’ leggen veel boten aan om een bezoek te brengen aan het Huygenskwartier. Wandelt u gerust eens langs de boten, om ze van dichtbij te bekijken. Leuk om te zien!
En wilt u vanaf het terras genieten van wat er allemaal voorbij komt varen? Dat kan! Bij goed weer is het op de terrassen langs de Vliet gezellig druk.

Jeugdprogamma museum Huygens’ Hofwijck

Museum Huygens’ Hofwijck doet mee aan de MuseumJeugdUniversteit. Tijdens deze colleges vertellen wetenschappers of experts over wat er vroeger allemaal gebeurd is in ‘Huygens Hofwijck en wie die bijzondere mensen nu precies waren die hier woonden. Een stuk historie op een heel leuke manier verteld en speciaal voor kinderen van acht tot twaalf jaar.

Kindvriendelijke horeca

In het Huygenskwartier zijn veel leuke (kindvriendelijke) restaurantjes, lunchrooms en koffiehuizen, waar u met het hele gezin kunt genieten van een heerlijke maaltijd. En vergeet u de ijssalon niet? Bijvoorbeeld Donna Gelatia op de Parkweg, maakt zelf superlekker ambachtelijk ijs met biologische melk. Echt even naartoe gaan!

Een compleet dagje uit

Dat is nou zo leuk aan het Huygenskwartier, er is voor ieder gezinslid wel iets leuks te doen. In de gezellige winkelstraat die grotendeels autovrij is, kunt u naar hartenlust shoppen in de hippe boetiekjes en wellness zaakjes. Maar er zijn ook heel bijzondere knutsel- en speelgoedwinkeltjes in dit gebied te vinden, waar het aanbod echt anders is dan u gewend bent.

En als u ook nog uw dagelijkse boodschappen nodig heeft, dan kunt u daarvoor ook terecht in een van de supermarkten in het Huygenskwartier. En wilt u toch die ene soort kaas of noten voor bij de borrel?  Een van de delicatessenkramen op de zaterdagse weekmarkt op het Oosteinde kan u hier vast en zeker aan helpen.

Bereikbaarheid

Huygenskwartier Voorburg is lopend of fietsend goed te bereiken. Ook zijn er ruime parkeergelegenheden waar u, over het algemeen, onbeperkt gratis kunt parkeren. De parkeerplaats bij het station is speciaal voor P + R. Vanaf het treinstation Voorburg wandelt u in een paar minuten naar het gezellige centrum.

Wilt u alvast inspiratie opdoen over dit unieke winkelgebied? In de Huygenskwartier Shopping Guide vindt u allerlei informatie over ons winkelaanbod, horeca, cultuur, parken en de Vliet. En ook handig: inclusief een evenementenkalender!