Bezoek Huygenskwartier in Corona-tijd

Op deze pagina vindt u de meest recente informatie over het bezoeken van het Huygenskwartier in Coronatijd.

Uiteraard gelden ook in het Huygenskwartier de landelijke richtlijnen van het RIVM. Toch vinden wij het belangrijk om u ook vanuit het Huygenskwartier te informeren over onze aanpak en de geldende richtlijnen met betrekking tot het Coronavirus.

Geschikte winkeldagen in het Huygenskwartier

Boodschappen doen of gezellig winkelen met voldoende afstand is zeker goed mogelijk in de winkelstraat van het Huygenskwartier. Het best kunt u dat doen op dinsdag, woensdag en donderdag. Dit zijn de meest rustige dagen. U heeft dan voldoende beweegruimte om op een plezierige manier te wandelen en/of te winkelen. Op maandag zijn veel winkels gesloten.

Zaterdagmarkt op het Oosteinde

Elke zaterdag is er de gezellige weekmarkt op het Oosteinde. Deze is gewoon te bezoeken. Natuurlijk gelden ook hier de landelijke richtlijnen van het RIVM en worden hygiëne en voldoende afstand houden goed in de gaten gehouden. Hou hier rekening mee wanneer u besluit de markt te bezoeken. Maar het is dus wel mogelijk.

Private shopping in het Huygenskwartier

Bent u op zoek naar een uniek, speciaal cadeautje of iets anders waarvoor u naar een van de kleinere shops in het Huygenskwartier wilt komen? Neem dan van tevoren even contact op met de winkel en spreek een bezoektijd af. Veel van de kleinere shops bieden momenteel namelijk ‘private shopping’ aan. De reden hiervan is dat het vanwege de beperkte ruimte in de winkels anders niet goed mogelijk is om voldoende afstand te houden. Een heel goed initiatief!

Horeca

Sinds 1 juni mag, ook in het Huygenskwartier, de horeca weer open. Let op: reserveren is verplicht, tafeltjes staan op 1,5 meter afstand en aan gasten wordt gevraagd of zij Coronaklachten hebben.

Niettemin is het fijn dat u weer van een hapje en een drankje kunt genieten in een van de gezellige horecagelegenheden in het Huygenskwartier.

Hier kunt u het best parkeren

Uw auto kunt u het best parkeren bij Sportpark Westvliet of Station Voorburg. Beide parkeerplaatsen zijn ruim opgezet, waardoor u makkelijk een plek vindt voor uw auto. Parkeren is hier gratis.

Vanaf deze parkeerplaatsen wandelt u binnen een paar minuten naar de winkelstraat.