Huygenskwartier

Dag van het kasteel
6 juni 2022

‘Een ramp is van alle tijden’, luidt het thema van de Dag van het Kasteel op 6 juni 2022.
De dag staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, 350 jaar geleden.

In 1672 stond met het leger van Engeland, Frankrijk en de bisdommen Keulen en Münster het grootste leger aan de Nederlandse grenzen sinds de tijd van de Romeinen.

Deelnemers Huygenskwartier

Aan de Dag van het Kasteel doen ook Huygens’ Hofwijck, Park Vreugd en Rust en Buitenplaats Middenburg mee. Op Huygens’ Hofwijck zijn er op 6 juni van 10-16 uur allerlei activiteiten voor gezinnen. Dat belooft veel spannends ... Er is een theatervoorstelling van Deepdeep, de Sterrenwacht Rijswijk houdt demonstraties en kinderen kunnen geschminkt worden. Park Vreugd en Rust heeft van 11-17 uur rondleidingen. In de 18e eeuw is de buitenplaats Vreugd en Rust in formele stijl aangelegd. Opmerkelijk is de kaarsrechte as die vanuit het huis een prachtig uitzicht geeft en gericht is op Huis ten Bosch. Bij Buitenplaats Middenburg starten rondleidingen door Kees van der Leer (van 11-15.30 uur). Wandel mee door Voorburg en ontdek de mooie plekken met een eigen verhaal.

Jaarlijks evenement

De Dag van het Kasteel is een jaarlijks terugkerend evenement in Nederland, dat gehouden wordt op Tweede Pinksterdag. Het doel van de Dag van het Kasteel is tonen dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen. Het is de enige erfgoedmanifestatie die zich volledig richt op kastelen en buitenplaatsen. Ook Huygenskwartier Voorburg doet met zijn historische buitenplaats en landgoederen mee aan dit event.

Kijk voor meer informatie, alle deelnemers, wandelingen en archeotrails op dagvanhetkasteel.nl.