Huygenskwartier

Ontsteken lichtjes kerstboom
16 december 2022

Alle lichtjes stralen als op 16 december om 17.00 uur de grote kerstboom bij de Oude Kerk ontstoken wordt. Vanaf 16.30 uur is er glühwein, warme chocolademelk en muziek.

Enkele Voorburgers maken zich hard om de kerstboom in Huygenskwartier Voorburg te krijgen. De enorme boom wordt op 14 december geleverd en geplaatst. Daarna begint het grote versieren. Honderden lichtjes komen in de boom om het Huygenskwartier straks te laten stralen.

Opening door wethouder

Op vrijdag 16 december om 17.00 uur worden de lichtjes in de boom ontstoken, door wethouder Astrid van Eekelen.

Muzikaal feest

Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van het Charles Dickens orkest van Muziekvereniging Forum Hadriani. Het Charles Dickens orkest treedt op in traditionele Dickens kleding en heeft een zeer afwisselend en eigentijds repertoire. Klinkende namen van hits als ‘All I want for Christmas, Merry Christmas Everyone’ en vele andere lekkere kerstnummers. Ook zingt het dameskoor Koor-ts uit Voorburg. ‘Wij zingen samen met veel plezier voor onze bezoekers. En ondanks onze naam, komt plankenkoorts in ons koor niet voor. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer’, aldus de dames van het koor.

Gratis Glühwein

Vrijwilligers van Wijkvereniging Oud-Voorburg delen gratis Glühwein en chocolademelk uit. Iedereen is welkom!

Huygensfestival kerst

Vanaf 17.45 uur start een Concert Huygensfestival in Huygens’ Swaensteyn. Dit is een gratis concert om de kerstperiode in te luiden. Het museum is helemaal in kerstsfeer. Daar spelen de solisten Inez Popko met dwarsfluit en Nadia Askarova op de Prinses Mariannevleugel. Muziek is van Franz Schubert, Sonate Arpeggione D 821 en een introductie en variaties op een thema van 'Trockne Blumen' D 802.

Concert Carol Company

Van 20.15-22.30 uur is het Concert Carol Company in de Oude Kerk. Dit concert is op 16 december in Huygenskwartier Voorburg en op 17 december in Amsterdam. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.carolcompany.nl.

Kerstboom siert Huygenskwartier

Prinses Marianne houdt straks toezicht op het prachtige groen en de reusachtige kerstballen, die de parel aan de Vliet nog meer laten glanzen.