Huygenskwartier

Tentoonstelling Frans Kokshoorn
23 april - 14 augustus 2022

Vanaf zaterdag 23 april is de tentoonstelling Frans Kokshoorn. Een leven, een oeuvre te zien in Huygens’ Swaensteyn. De beeldhouwer Frans Kokshoorn werd geboren in Voorburg in 1947 en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in de Kerkstraat.

De overzichtstentoonstelling van de Voorburgse kunstenaar Frans Kokshoorn toont kunstwerken van verschillende materialen en onderwerpen uit zijn gehele oeuvre, maar ook oude foto’s, werkschetsen en filmpjes van de kunstenaar in zijn atelier.

Op vrijdag 22 april werd de tentoonstelling geopend door glaskunstenaar Ming Hou Chen en Marijn Kokshoorn, de zoon van Frans Kokshoorn.

Bij de tentoonstelling is een wandelroute gemaakt langs de beelden van Frans Kokshoorn in de buitenruimte, De route is gratis verkrijgbaar in museum Huygens’ Swaensteyn in Huygenskwartier Voorburg (Herenstraat 101). De tentoonstelling is te zien t/m 14 augustus 2022.

Meer informatie op de website van Huygens’ Swaensteyn.

01

Het Waagstuk

Op de foto Het Waagstuk (2001) dat staat in Huygenskwartier Voorburg:
In de werken van Frans Kokshoorn staat vaak de mens centraal. Zo ook in dit bronzen beeld Het Waagstuk. De mens geeft hij anoniem weer door de hoofden te vervangen door andere vormen, waardoor er een geabstraheerd figuratieve stijl ontstaat. Dit beeld werd aangeboden door de toenmalige drogisterij 'De Waag' ter gelegenheid van de vestiging in het ‘Forum’. Frans Kokshoorn studeerde aan de Vrije en de Koninklijke Academie in Den Haag. In zijn beelden speelt humor ook een belangrijke rol.

Beeldenroute Voorburg Sculptuur

Dit beeld van Frans Kokshoorn is onderdeel van de Beeldenroute die ook bij Huygens’ Swaensteyn te verkrijgen is (Herenstraat 101 Voorburg).