Huygenskwartier

Bart en Susan Beljaars
‘Mooie mode voor een maatje meer’

Het prachtige winkelpand waar vroeger Meeuwisse loodgieters-installatiebedrijf zat, bevat nu Signia plussize mode. Bart en Susan Beljaars hadden hun hart al verpand aan Huygenskwartier Voorburg, en zien in dit sfeervolle winkelgebied de klandizie groeien.

‘We zaten eerder aan de Herenstraat, omdat Voorburg nu eenmaal een prachtig dorp is’, vertelt Bart. ‘Er zijn geen ketens, maar allemaal zelfstandig ondernemers. Onze collega’s uit de modewereld en ook sfeervolle restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten (kijk op deze website voor alle winkels en horeca). In de Herenstraat groeiden we uit het pand, we wilden echter wel in het Huygenskwartier blijven. Vandaar de keuze voor de Parkweg.’

Online winkelen

Susan is de founder van Signia en houdt zich ook bezig met de online winkel. ‘We hebben in 2022 een nieuwe site gebouwd die meer aansluit bij de wensen van de huidige tijd en bij de uitstraling van de winkel. We laten hier onze nieuwe collectie zien en geven onder meer styling- en onderhoudstips.’ Signia heeft ook duurzame kleding, zoals een jas met een vulling van petflessen, die aanvoelt als dons.

Authentieke details

‘Landelijk zijn er slechts zo’n 65 zelfstandige ondernemers in plussize kleding. Dat verklaart wellicht ook de behoorlijke vraag’, denkt Bart. Signia heeft het winkelpand van Meeuwisse prachtig verbouwd, met behoud van authentieke details zoals de glas-in-loodramen. Ook de webbestellingen komen en gaan via dit winkelpand de deur uit.

Vanuit Brabant naar Voorburg

Het stel komt uit Maastricht en Den Bosch, maar heeft zijn draai helemaal gevonden in Huygenskwartier Voorburg. ‘Bart zat ook een jaar of zes bij de kernondernemers, Susan twee jaar als penningmeester in het bestuur, omdat de gezamenlijke activiteiten in het centrum altijd erg leuk zijn. Een feest voor jong en oud. Nu verzorg ik nog de kerstbomen in het centrum.’ Bart benoemt ook de samenwerkingsacties, die zo leuk zijn voor bezoekers. De horeca verzorgt tijdens de evenementen de hapjes en de drankjes en de mode-ondernemers regelen gezamenlijk de modeshows. Samen laten we bezoekers het Huygenskwartier beleven.’