Huygenskwartier

Voorburg Sculptuur: Beeldenroute

Leidschendam-Voorburg is een mooie groene gemeente. Een prachtig decor voor de vele beeldhouwwerken die onze gemeente rijk is. We verwelkomen je graag bij Voorburg Sculptuur, een route met een grote diversiteit aan werk!

Bij Museum Swaensteyn (ook VVV-informatiepunt) kun je de beeldenroute verkrijgen: Beeldenroute Voorburg Sculptuur. De tour is ook te vinden in de izi.TRAVEL-app. Museum Swaensteyn ligt aan de Herenstraat 101, op enkele wandelminuten van Station Voorburg. De route begint op het Stationsplein/Huygenstraverse, vlak naast Huygens’ Hofwijck. Onderweg is het heerlijk uitrusten op een van de sfeervolle terrassen langs de route.

35 Prachtige kunstwerken

De Beeldenroute Voorburg Sculptuur is misschien wel het grootste museum van Nederland! Het is een wandelroute door de parken, terwijl je 35 prachtige kunstwerken passeert. De route kwam tot stand in samenwerking met Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn, Stichting ‘Mooi Voorburg’ en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Uitgebracht ter gelegenheid van de eerste editie van Voorburg Sculptuur en gesponsord door Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg

Vele kunstenaars

De afgelopen eeuw vestigden vele kunstenaars zich in Voorburg. Grote namen zijn hier terug te vinden, zoals Albert Termote, Aart van den IJssel en Jan Snoeck. Tot op heden is de beeldhouwtraditie voortgezet door diverse kunstenaars van wie het werk in deze beeldenroute is opgenomen

Bereikbaarheid

Station Voorburg is behalve met de trein, bereikbaar met bus 23, 45 en 46. Parkeren kan onder het station. Vanaf het eindpunt van de route kun je met bus 23 (halte Spinozalaan) terug naar het beginpunt, let op: kwartiertje lopen naar de bus.

Kijk hier voor de openingstijden van museum en VVV.