Cultuur

Huygenskwartier Voorburg: twee unieke historische musea

Cultuur Huygenskwartier

Met twee musea, twee galeries, centra voor kunstuitleen en ateliers is het Huygenskwartier een eldorado voor kunstminners. Geniet er van, zoals Constantijn Huygens in de Gouden Eeuw ook al deed. Een ideale plek om een dagje historie, natuur en winkelen te combineren.

Huygenskwartier Voorburg kent een rijke historie en is vernoemd naar Constantijn Huygens (groot Nederlands dichter en raadsman van de Oranjes) en zijn zoon Christiaan Huygens (vooraanstaand sterrenkundige, natuurkundige en uitvinder). Zij hebben veel invloed gehad op Voorburg, onder meer doordat zij Hofwijck lieten bouwen. Huygens’ Hofwijck (gelegen naast het station) is één van de mooist bewaard gebleven monumenten uit de Gouden Eeuw en nu een museum: Huygens’ Hofwijck.

Ook Museum Swaensteyn is te vinden in Huygenskwartier Voorburg. In Museum Swaensteyn is aandacht voor de Romeinen, Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranje prinses Marianne. Forum Hadriani was een Romeinse stad in de provincie Germania Inferior, op de plaats van het huidige Voorburg-west. Forum Hadriani was de meest noordelijk gelegen Romeinse stad op het vasteland van Europa. In het museum is tevens een VVV-informatiepunt te vinden. Beide musea hebben spraakmakende tentoonstellingen en bij beiden zijn rondleidingen, excursies en workshops mogelijk. Combineer dus het winkelen met cultuur opsnuiven! Of andersom.

Loop na het bezoek aan een van de musea nog even door het Huygenskwartier en geniet van het culinaire aanbod en de mooie winkels.

Cultuur instellingen

Drumschool Voorburg
Herenstraat 139

Huygens' Hofwijck
Westeinde 2A

Museum Swaensteyn
Herenstraat 101

Drumschool Voorburg
Herenstraat 139

Huygens' Hofwijck
Westeinde 2A

Museum Swaensteyn
Herenstraat 101