Huygenskwartier

Huygenskwartier: eldorado voor kunstminnaars

Met twee musea, twee galeries, centra voor kunstuitleen en ateliers is het Huygenskwartier een eldorado voor kunstminnaars. Geniet ervan, zoals Constantijn Huygens in de Gouden Eeuw al deed. Een ideale plek om een dagje historie, natuur en winkelen te combineren.

Huygenskwartier Voorburg kent een rijke historie en is vernoemd naar Constantijn Huygens en zijn zoon Christiaan Huygens. Constantijn was een groot Nederlands dichter en raadsman van de Oranjes. Zijn zoon Christiaan een vooraanstaand sterrenkundige, natuurkundige en uitvinder.

Huygens’ Hofwijck

De Huygens hebben veel invloed gehad op Voorburg, onder meer doordat zij Hofwijck lieten bouwen. Huygens’ Hofwijck (gelegen naast het station) is één van de mooist bewaard gebleven monumenten uit de Gouden Eeuw en nu een museum: Huygens’ Hofwijck.

Museum Swaensteyn

Ook Museum Swaensteyn is te vinden in Huygenskwartier Voorburg. In Museum Swaensteyn is aandacht voor de Romeinen, Forum Hadriani en het bijzondere leven van Oranjeprinses Marianne. Forum Hadriani was een Romeinse stad in de provincie Germania Inferior, op de plaats van het huidige Voorburg-west. In het museum is tevens een VVV-informatiepunt te vinden. Beide musea hebben spraakmakende tentoonstellingen en bij beide zijn rondleidingen, excursies en workshops mogelijk.

Art galleries

In het Huygenskwartier vind je art galleries, kunstuitleen en workshops. Er is een gevarieerde collectie schilderijen van gevestigde internationale kunstenaars te zien. Ook bieden de galleries prachtige beelden en unieke glasobjecten voor binnen en buiten.

Kom naar het Huygenskwartier en laat je cultureel verrassen!

Beeldenroute Huygenskwartier Voorburg
Voorburg sculptuur
Beeldenroute
Wanderroute Huygenskwartier Voorburg
Schatten aan de Vliet
Wandelroute
Fietsroute Huygenskwartier Voorburg
Schatten aan de Vliet
Fietsroute
Karlien Ritter

Karlien Ritter
‘Maak kennis met Constantijn Huygens’

Cultuur in het Huygenskwartier

Galerie ArtiBrak
Herenstraat 76

Huygens' Hofwijck
Westeinde 2A

Kunstuitleen Voorburg
Herenstraat 92

Museum Swaensteyn
Herenstraat 101

Music Art House
Herenstraat 141

Muziekschool Voorburg
Herenstraat 139

Kunstuitleen Voorburg
Herenstraat 92

Museum Swaensteyn
Herenstraat 101

Music Art House
Herenstraat 141

Muziekschool Voorburg
Herenstraat 139