Huygenskwartier

Schatten aan de Vliet: wandel- en fietsroutes

Genieten, cultuur opsnuiven, wandelen en fietsen. Dat zijn de ingrediënten voor de wandel- en fietstochten door Leidschendam, Voorburg en Stompwijk. Het Hugyenskwartier herbergt daarvan vele schatten.

Erfgoed in de vorm van monumenten, parken en onze prachtige Vliet. Het gebied kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de tijd van de Romeinen. Het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg spant zich in om al dat moois in onze gemeente onder de aandacht te brengen.

Kies een route die bij je past

Kies een van de routes die het beste bij je past, qua kilometers en bezienswaardigheden. De routes lopen rond, dus je kunt op elk punt instappen of een point of interest overslaan en de route zo iets inkorten. Ook vind je tips om de route iets te verlengen. Alle erfgoedpunten en andere points of interest vind je genummerd achterin het boekje. Die nummers zie je terug in de routebeschrijving. De wandelroute en twee fietsroutes ‘Schatten aan de Vliet’ die ook door het Huygenskwartier gaan, zijn ook in de izi.TRAVEL-app te vinden. Veel plezier!

Het routeboekje ‘Schatten aan de Vliet’ is verkrijgbaar bij de VVV in de Herenstraat 101 Voorburg. Ook zijn de routes te vinden in de izi.TRAVEL-app. Frits Wester vertelt je hierin over de rijke historie.

Routes izi.TRAVEL-app:

Meer informatie over de VVV vind je hier.

Kijk hier voor de openingstijden van museum en VVV.

Wandel en fietsroutes