Huygenskwartier

Aan tafel!
9 december 2023 - 7 januari 2025

Al eeuwen klinkt deze uitspraak in Nederlandse huishoudens. Het is zoveel meer dan ‘we gaan eten’. In 2024 brengen horeca, winkels en culturele instellingen in Huygenskwartier Voorburg een groot aanbod aan producten en activiteiten in het thema ‘Aan tafel!’

 Aan tafel gaan doen we niet alleen voor een lekkere maaltijd. We doen het ook voor een goed gesprek, gezelligheid en aandacht voor elkaar. Er zijn veel manieren waarop mensen samen aan tafel gaan. Van een stel aan de keukentafel tot de hele familie aan de feestelijke kersttafel. Een tafel met eten en mensen die zitten, het komt in vele variaties voor!

Vroeger en nu

In Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn is tot 6 oktober 2024 de tentoonstelling ‘Aan tafel met Huygens' te zien. Centraal staat de eetcultuur in de 17e eeuw. In Hofwijck beleeft u hoe Constantijn en Christiaan Huygens aten en dronken op de buitenplaats. Dienstmeid Anna maakte recepten klaar uit het klassieke kookboek ‘De verstandige kock’. U beleeft het aan tafel gaan vanuit haar perspectief. In Swaensteyn staan de context en symboliek van voedsel in de 17e eeuw centraal. Daarbij hoort natuurlijk een schitterende, klassiek gedekte tafel.

Eenvoud of luxe

De aankleding van de tafel en de tafelgenoten verschilt per gelegenheid. Op ‘woensdag, gehaktdag’ ziet het er eenvoudiger uit dan op eerste paasdag. De winkels in Huygenskwartier Voorburg bieden kleding en tafelaankleding voor iedere gelegenheid. Van een hip huispak tot een galajurk en van een lollige placemat tot chique tafelzilver. En natuurlijk vindt u bij ons ook de broodnodige accessoires voor mens en tafel. Hou de website en de socials in de gaten voor speciale acties!

Volop inspiratie

‘Aan tafel!’ roept de meest enthousiaste reacties op als het eten op tafel echt lekker is. Voor producten van uitstekende kwaliteit hoeft u alleen maar binnen te lopen bij een van de verswinkels in Huygenskwarier Voorburg. Of u nu alles zelf wil maken, of liever gerechten van een ander combineert, de food-specialisten adviseren u graag welke producten het beste passen bij uw eetwensen. Zoekt u inspiratie voor een diner, of gaat u graag bij iemand anders aan tafel? Bezoek dan onze restaurants en cafés voor een heerlijke lunch, borrel of diner. Komt dat zien, ruiken en proeven. U bent van harte welkom!