Huygenskwartier

Expositie ‘Vrij(heid)’ bij Artibrak
28 april - 29 mei 2022

(Vrij)heid is het thema van de tentoonstelling deze maand bij Artibrak. Een aantal kunstenaars laat zien hoe zij hieraan invulling geven in hun werk.

Annette Neervoort-Zeylstra haalt voor haar schilderijen inspiratie uit tulpen, vruchten, bomen en dieren. Met acrylverf of gemengde techniek schept zij haar eigen, expressieve beelden.

Irene van der Winkel werkt met klei die zij verwerkt tot dunne, fragiele vormen. Zij toont haar recente hangende werk van ‘hoopjes’ en ‘grassen’.

Al het materiaal dat Paul Verroen voor zijn beelden gebruikt, is gevonden of gekregen. Zijn beelden kenmerken zich door een schijnbaar onaffe rauwheid en door een koppeling tussen beeld en poëzie.

Voor deze expositie maakte Yvonne Riphagen de prent ‘Verwoesting-Bevrijding’ met de beelden van de oorlog in Oekraïne in haar hoofd. Ook is van haar de serie ‘Feuilles Volantes’, dwarrelende bladeren, te zien.

Ton Remmers, opgeleid als architect, vindt de absolute vrijheid in het tekenen, het experimenteren met de lijn en het zoeken naar nieuwe wegen achter de schone schijn.

Expositie ‘Vrij’ loopt nog tot en met zondag 29 mei 2022.

Meer informatie op de website van Artibrak.