Huygenskwartier

Feestelijke poëzie in Huygens’ Hofwijck
2 februari

Een feestelijke poëzieavond op Huygens’ Hofwijck is de finale van de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck.

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de tiende keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Het is dus een jubileumeditie! Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. De Poëzieweek 2022 loopt van 27 januari tot en met 2 februari. Het thema is ditmaal ‘natuur’, het motto is ‘bloesemingen en overvloed’.

Thema de natuur dichtbij

Het voorbije jaar hebben we maar in beperkte mate kunnen reizen. Het buitenland was lange tijd niet bereikbaar, dus hebben velen van ons de natuur dichter bij huis ontdekt. De organisatie van de landelijke Poëzieweek verwoordt het (deels) als volgt: ‘We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon. We geven in taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.’ Een citaat dat aanspoort om de pen op te pakken...

Wil je meedoen?

Dichters vanaf 16 jaar kunnen hun werk tot en met zondag 2 januari 2022 insturen via dichter@hofwijck.nl. Het is prettig als u ook uw contactgegevens én telefoonnummer vermeldt. Iedere inzender krijgt een bericht van ontvangst. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Ad Leerintveld, voormalig conservator bij de Koninklijke Bibliotheek, beoordeelt de inzendingen. De gedichten die doordringen tot de shortlist krijgen in januari een plek in de Voorburgse poëzieroute, die als vanouds wordt georganiseerd in het Huygenskwartier. De prijswinnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke poëzieavond op Huygens’ Hofwijck, op woensdag 2 februari.

Meer informatie op de website van Huygens’ Hofwijck.