Huygenskwartier

Kerstboom ontsteken
13 december 2024

Honderden lichtjes twinkelen weer in de grote kerstboom midden in Huygenskwartier Voorburg. Vrijdag 13 december laat de wethouder en/of de burgemeester de lichtjes voor de eerste keer schijnen.

De elf meter hoge kerstboom wordt in de week ervoor geplaatst voor de Oude Kerk. Frits Koppe en Frans van Veen hebben een flinke klus om de boom te versieren, samen met een team van vrijwilligers. Om de hoogste plekken in de boom te bereiken wordt een hoogwerker ingezet.

Kom dat horen, kom dat zien

Stadsbeiaardier Gerda Peters kondigt met kerstliedjes op het carillon van de Oude Kerk aan dat er iets moois staat te gebeuren. Iedereen is vanaf 16.30 uur van harte welkom om het feestelijke moment mee te vieren. Met muziek van dameskoor koor_ts en het Charles Dickenskoor zit de sfeer er al snel in. Een glas glühwein of kop chocolademelk erbij en alle ingrediënten voor een gezellige namiddag zijn aanwezig. Met een druk op de knop om 17.00 uur gaan de lampjes aan. In de Oude Kerk start het Kerstboomconcert 2024 om 17.45 uur, de toegang is gratis.

Samen Aan Tafel!

Met het ontsteken van de kerstboom begint het aftellen naar Kerstmis. Nog twaalf dagen totdat families en vrienden met elkaar het kerstfeest vieren. Goed geklede mensen en lekker eten en drinken aan een prachtig gedekte tafel. In Huygenskwartier Voorburg vindt u alles om dat plaatje in te kleuren. De boetieks en winkels helpen u graag om uzelf en uw huis helemaal klaar te maken voor de kerst. Viert u kerst liever buiten de deur? De restaurants en cafés in het Huygenskwartier bieden verschillende arrangementen. Goed geregeld, met lekker eten en een fijne kerstsfeer.