Huygenskwartier

Lichtjesavond
23 december 2023

Tijdens de lichtjesavond op zaterdag 23 december 2023 schitteren duizenden lichtjes in Huygenskwartier Voorburg. 


Met Kerstmis voor de deur straalt Huygenskwartier Voorburg. Duizenden kleine lichtjes en kaarsjes verlichten de straten en de vele bezoekers. Iedereen doet mee om de speciale sfeer en het warme kerstgevoel te vergroten. Om 17.00 uur start de avond met het uitzetten van de gewone straatverlichting. 

Lichtjes en meer ..

Bewoners en winkeliers verlichten ramen met kaarsjes en lampjes. Veel bezoekers nemen ook een lichtje mee in de vorm van een lampion. Samen zorgen al die lichtjes voor een bijna magische sfeer. Met entertainment voor de kinderen, stroopwafels en glühwein en muziek van de Charles Dickensband geniet iedereen van de kerstsfeer. Something Extra voegt nog iets speciaals toe aan deze avond. Het zou zomaar kunnen dat u historische figuren in verlichte kostuums tegenkomt. Bij Leonidas - Candy Tells In de Franse Kerkstraat komt een kraam waar u kerst-lichtstokken en lampionnen vindt. Daar staat ook De Oliebollen Expert, waar u onder andere de originele en veelgeprezen esma-bol koopt.

Bij de Oude Kerk zijn twee beiaardconcerten te horen, om 17.00 en 19.00 uur, geheel passend in de sfeer van Lichtjesavond.

Familie en vrienden ontmoeten

Families en vrienden trekken samen langs de verlichte historische gevels, luisteren naar sfeervolle muziek en genieten met de andere bezoekers van een warme kop chocolademelk of een glaasje glühwein. Het wordt een mooie avond in het charmante Hugyenskwartier Voorburg.

Gezellig druk

Ook bij Huygens' Hofwijck is het een gezellige drukte. De paden en de kegelbaan in de tuin zijn sfeervol verlicht. Een koortje voegt daar met harmonische stemmen hemelse klanken aan toe. De avond is helemaal compleet met een bezoek aan een van onze cafés of restaurants. Maak tijdig een reservering, het wordt een gezellig drukke avond!