Huygenskwartier

Lichtjesavond
24 december 2022

De traditionele lichtjesavond in het Huygenskwartier wordt ook dit jaar gehouden op 24 december. Een gezellige avond in een historisch stukje Voorburg!

Beleef vanaf 17.00 uur de prachtig versierde straten van het Huygenskwartier tijdens de lichtjesavond in Voorburg. Het evenement is al jaren een traditie op 24 december. Op lichtjesavond is de straatverlichting uit. De prachtige historische gevels en de gezellige straatjes worden verlicht door duizenden kaarsjes en kleine lichtjes. Bewonder de grote kerstboom voor de Oude Kerk of loop langs de in kerstsfeer versierde etalages. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes in een van de gezellige restaurantjes in Huygenskwartier Voorburg. Warme chocolademelk, glühwein, poffertjes en een hoop gezelligheid! Kortom alle ingrediënten voor een mooie kerstavond!


Lampionnen en kerstparade

Tijdens lichtjesavond is er een Crazy Christmas Parade, met figuren in kerststijl. Ook speelt er een kerstkwartet, dat rondloopt met sfeervolle muziek. Bij Candy Tells (Franse Kerkstraat 3) zijn lampionnen en lampionstokken te verkrijgen, zodat de kinderen met een leuke lampion kunnen lopen. Ook zijn er toverstafjes met licht en disk spinners te koop. Candy Tells is tot 19.00 uur open hiervoor.


Reserveer een tafel

Verder zijn er prachtige Victoriaanse dames in kerstoutfit, die de straatjes doen schitteren. Alle horeca is open. Kijk voor alle horeca in Huygenskwartier op deze website. En reserveer tijdig, want kerstavond valt in de smaak bij veel mensen.


Het carillon speelt

Op 24 december bespeelt stadsbeiaardier Gerda Peters om 17.00 en 19.00 uur het prachtige carillon van de Oude Kerk. Gerda is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten.
De vaste bespelingen in Voorburg zijn iedere tweede en vierde zaterdag van 13:30 - 14:30 uur.