Huygenskwartier

Lichtjesavond
24 december

Op Kerstavond 24 december wordt er traditioneel Lichtjesavond gevierd in het Huygenskwartier Voorburg. De straat en Huygens’ Hofwijck zijn sprookjesachtig verlicht.

Vanaf 17.00 uur worden de pittoreske straatjes verlicht door duizenden kaarsjes. Het is gezellig met alle versierde etalages, historische gevels en gezellige terrasjes. De twee kerken in het gebied, de Franse Kerk en de Oude Kerk, zetten de deuren open. In de kerken is koorzang en orgelmuziek. De lichtjes in de grote kerstboom bij de Oude Kerk branden en de horeca biedt buiten glühwein en warme chocomel. Ook zijn lekkere hapjes te verkrijgen.

Huygens' Hofwijck

Op Lichtjesavond is het museum geopend van 17.00-21.00 uur voor publiek en is de tuin sprookjesachtig verlicht. De tuin is gratis toegankelijk. Met een glas Glühwein in de hand ben je helemaal in kerstsfeer.

Bereikbaarheid

Vlak naast het centrum is Station Voorburg gevestigd met alle verbindingen van het openbaar vervoer. Bij Westvliet fitness- en racketclub, Westvlietweg 55 te Den Haag is een groot parkeerterrein waar de bezoekers van Huygenskwartier Voorburg gratis kunnen parkeren.