Huygenskwartier

Museumnacht
7 oktober 2023

‘Night at the museum’ in sfeervol Huygenskwartier Voorburg op zaterdag 7 oktober 2023. Houd de datum alvast vrij!


Fraai verlicht

Een avondbezoek aan een museum is extra sfeervol. Een mooi verlicht pand in een donkere omgeving, het nodigt uit tot ontdekken. Bezoek de verschillende musea die meedoen aan de Museumnacht. In het Huygenkwartier zijn Huygensmuseum met Huygens’ Hofwijck en Swaensteyn en Kunstuitleen Voorburg al aan het bekijken waarmee ze in 2023 cultureel kunnen uitpakken.

Historische hoogtepunten

Bij Huygens’ Hofwijck beleeft u de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon, wetenschapper Christiaan Huygens. Stap terug in de tijd van de Romeinen, Prinses Marianne en de tijd van het bruisende kunstenaarsdorp Voorburg bij museum Swaensteyn. Of bezoek Kunstuitleen Voorburg in het smalste pandje van Voorburg (Herenstraat 92).

Gezellig genieten

De musea bieden deze nacht activiteiten voor iedereen. Houd te zijner tijd de website van Huygens’ Hofwijck in de gaten voor het programma. Vóór het museumbezoek is een bezoek aan Huygenskwartier Voorburg de moeite waard. Een heerlijke borrel of diner vindt u bij onze restaurants en cafés. Reserveer alvast, het wordt een gezellige avond uit!

Het fènste avondsje kuns en kultuâh’

Het programma in Huygenskwartier Voorburg is onderdeel van ‘het fènste avondsje kuns en kultuâh’, ofwel de Museumnacht Den Haag! Er zijn die avond ruim 30 culturele locaties open, waar je tussen 20.00 en 01.00 uur met een ticket naar toe kan gaan om te midden van de kunst te genieten van een speciaal voor deze avond georganiseerd programma. Houd voor het complete programma in Den Haag de website museumnachtdenhaag.nl in de gaten.

Bekijk hier de aftermovie van de Museumnacht Den Haag.