Huygenskwartier

Nacht van de Vluchteling
18-19 juni 2022

De Nacht van de Vluchteling wordt gehouden in het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2022! Huygens’ Hofwijck is de vijfde rustplaats in de tocht.

Deelnemers lopen een route van 40 of 20 kilometer, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp. Het gaat om hulp aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Helaas zeer actueel met de oorlog die in Oekraïne woedt.

Startschot om 24.00 uur

Je kunt individueel meelopen en als team. Je kunt deelnemen in een van de zes steden; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg. De start en finish is in dezelfde stad. De routes van ieder 40 kilometer beginnen traditiegetrouw met een startschot om 12 uur 's nachts.

Dit jaar is het in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht ook mogelijk een avondroute van 20 kilometer te lopen. Deze start op 18 juni om 19:00 uur.

Stichting Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling. Deze stichting biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood bieden ze levensreddende noodhulp als medische zorg, onderdak, voedsel en schoon drinkwater. 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht ...

Je kunt je inschrijven en doneren via de website van Stichting Vluchteling.