Huygenskwartier

Open Monumentendag
zaterdag 14 september 2024

Laat u betoveren tijdens Open Monumentendag 2024 op zaterdag 14 september 2024. Bezoek de instellingen die ons culturele erfgoed levend houden, dit jaar in het thema ‘Routes, Netwerken en Verbindingen’.

Verleden en heden verbonden

Wandelend door de pittoreske straten van Huygenskwartier Voorburg voelt u een verbinding met het verleden. De historische gevels, de straatlantaarns, de lommerrijke parken en de gemoedelijke sfeer herinneren aan vroeger tijden.

Grote en kleine monumenten

Er zijn verschillende monumenten te bezichtigen in Huygenskwartier Voorburg: Huize Swaensteyn, de kerken en het Huygensmuseum met Huygens' Hofwijck en Swaensteyn zijn bekende locaties in de regio. Er zijn ook kleinere locaties om te ontdekken, bijvoorbeeld kinderboekenwinkel In De Wolken en het brugwachtershuisje bij de Kerkbrug.

Maak de dag compleet

Neem ook een kijkje in onze winkels, restaurants en gezellige cafés. Geniet tussen het monumentenbezoek door bijvoorbeeld van een overheerlijke lunch. Een modern aanbod en klassieke kwaliteit staan garant voor een heerlijke dag in Huygenskwartier Voorburg.

Complete programma

Houd de website van Open Monumentendag in de gaten om het complete programma te zien, zodra dit gereed is. Ook is daar te vinden welke monumenten meedoen.

Schatten aan de Vliet

Wilt u deze dag op de fiets of te voet erop uit, dan zijn de routes van Schatten aan de Vliet een aanrader. Bekijk op lvverrast.nl deze mooie routes langs karakteristieke gebouwen en prachtige plekjes. Routeboekjes van Schatten aan de Vliet zijn te verkrijgen bij het VVV-punt aan de Herenstraat 101 in Huygenskwartier Voorburg.