Huygenskwartier

Zondagochtendconcerten Huygens’ Hofwijck
17 december 2023 - 3 maart 2024

Liefhebbers van klassieke muziek halen de hele winter hun hart op bij de zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck. Met elke maand een inspirerend concert in een bijzondere ruimte.

Voel u even gast van Christiaan Huygens en geniet van onder andere barokke muziek. Hofwijck is een van de kleinste buitenhuizen van Nederland. In het door Huygens ontworpen Hofwijck luistert u met een select gezelschap naar hedendaagse interpretaties van klassieke muziek. 

17 december 2023 - Giardino Musicale

Het internationale barokensemble Giardino Musicale speelt een concert in kerstsferen. Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek. Het ensemble gebruikt bij concerten ook bijzondere instrumenten als hobo da caccia, basse de violon, violoncello piccolo en viola d’amore. De muzikanten lichten de muziek toe met achtergrondverhalen en ‘spicy details’.

14 januari 2024 - Consort of Voices

Het ensemble speelt ‘Rossignol anversois’ (de Antwerpse nachtegaal) met werken van onder andere Constantijn Huygens. Antwerpen, anno domino 1653. De huiskamerconcerten in het stadspaleis van de familie Duarte werden bezocht door de culturele elite van Europa. Francisca Duarte, die de bijnaam Antwerpse nachtegaal (rossignol anversois) kreeg, is degene die het vaakst in de correspondentie van zowel Constantijn als Christiaan Huygens wordt genoemd. Consort of Voices duikt in het repertoire dat tijdens deze  huiskamerconcerten ten gehore werd gebracht.

11 februari 2024 - Ensemble Rossignol

Nu 25 jaar geleden begonnen Alice Gort-Switynk en Elly van Munster het Ensemble Rossignol, geïnspireerd op de zang van de nachtegaal. Verbaas jij je er ook zo over hoe zacht die vogel kan zingen? Hoe kan er zoveel kracht komen uit zo’n klein keeltje? De roep van de nachtegaal wordt vaak geciteerd, als het gaat om hoop dat jouw geliefde naar je terugkeert. Of om verdriet wanneer je je partner moet loslaten. Met instrumentale werken van o.a. Tessarini (1690-1766), De Boismortier (1689-1755) en een gitaarsolo van Coste (1805-1883).

3 maart - Duo De Thuiskomst

Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon) spelen het programma ‘Water, Wind en Woeste Wegen’, met werken van o.a. Dietrich Buxtehude (1637-1707), Franz Schubert (1797-1828) en Graham Gordon Ramsay (1962*). ‘De Thuiskomst’ volgde lessen bij Stefan Hussong in Würzburg (Duitsland) en gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht.

Tijd en plaats

De concerten vinden plaats in Huygens’ Hofwijck aan het Westeinde 2A in Voorburg. De concerten zijn van 11.00-12.00 uur. Vanaf 10.30 uur is de inloop met een kopje koffie of thee. Kosten zijn € 19,95 per persoon.

 

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Huygens’ Hofwijck.