Huygenskwartier

Vlietdagen: leven aan de Vliet

Een jaarlijks terugkerend feest: Vlietdagen. In het tweede of derde weekend van september. De Vlietdagen zijn sfeervolle festivals met een weekend vol (nautische) activiteiten.

Je vindt dan op verschillende locaties in Voorburg, Leidschendam en Stompwijk culturele, culinaire, sportieve en historische activiteiten. Zo ook in het Huygenskwartier. Voor jong en oud is er veel te doen. Kraampjes met snuisterijen en hapjes, vaartochten, historische boten, modeshows, oldtimershow, knutselen, zeilen, kano├źn, fijnproeven, springkussens. Er is voor ieder wat wils en deelnemende lokale organisaties trekken alles uit de kast om de bezoekers te vermaken. Vaak varen er taxischepen van de Huygens Haven in Voorburg naar het sluisgebied in Leidschendam. Het is de Vliet die het Huygenskwartier met Leidschendam Centrum verbindt.

Varend erfgoed

Tijdens de Vlietdagen varen prachtige historische schepen over de Vliet. Bekijk sleepboten, opduwers, bakdekkruisers en vele andere. Ook slaat een geweldig scala aan restaurants de handen ineen en zij serveren een zesgangendiner op een hoogstaand niveau aan boten die zich hebben ingeschreven. De keukens zijn allen gesitueerd bij een brug langs de route. In het Huygenskwartier is op zondagmorgen ook een stadsontbijt. Het college van burgemeester en wethouders biedt het ontbijt aan.

Het veelzijdige programma wisselt jaarlijks en is te bekijken op de website van de Vlietdagen.