Peter Vergeer is samen met zijn broer handelaar in groenten en fruit. Hij staat op zaterdag op de markt aan het Oosteinde in Voorburg. Het marktkoopmanschap is hen met de paplepel ingegoten.
‘Mijn vader stond eind jaren ’50 al op de markt, ook met een groenten- en fruitkraam. Wij hielpen daar als kind mee en nu staan we daar zelf. De binding met het Huygenskwartier is sterk. Ik heb iedereen hier op zien groeien. We staan hier nu zo’n vijftig jaar en de mensen die toen op de markt kwamen, komen hier nu met hun kinderen en kleinkinderen.’
‘We hebben een goede naam opgebouwd door kwaliteit te leveren en goede adviezen te geven over bijvoorbeeld smaak en houdbaarheid. Men komt zelfs uit Den Haag en Pijnacker naar deze markt. Dat zegt veel over de markt in zijn totaal. Er staan hier kwaliteitskramen en de sfeer is uitstekend. Lokale mensen, expats, een interessante en internationale mix van mensen. De mensen achter de kramen maken samen die sfeer. We laten bezoekers nieuwe smaken ontdekken.’
Inmiddels is op de markt staan niet het enige dat Vergeer doet. ‘We zijn ook toeleverancier voor horecabedrijven. We zijn panklare gerechten gaan maken, kwamen in contact met koks. Zo kan ik nu aan mijn klanten vertellen met welke groente of fruit ze een gerecht mooi kunnen opmaken.’ Bij Vergeer houden ze wel van een feestje. ‘Ik hoop dat we weer gezellige acties kunnen organiseren, zoals de veiling voor het hospice van Voorburg tijdens de Vlietdagen of als team meedoen met de Candlelight shipping. De kade bomvol mensen. Daar heb ik goede herinneringen aan.’