Huygenskwartier

Kids Heroes Fun Cruise & koopzondag
24-25 augustus 2024

Kinderhelden van toen en nu trekken over de Vliet tijdens de Kids Heroes Fun Cruise op zaterdag 24 augustus. Op zondag 25 augustus is het daarbij Koopzondag, mét extra activiteiten. Zo is de race met Max Verstappen te volgen op het Stationsplein en zijn er Oud-Hollandse Spellen in Huygenskwartier Voorburg. Het hele weekend staat in het teken van kinderplezier (en vermaak voor hun ouders, opa's, oma's, vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk)! Er is namelijk ook een Home Made Market, met vele kramen met homemade versproducten, kunst en zelfgemaakte producten. 

Botenparade met helden 

In boten van verschillend formaat vertrekt de vloot zaterdag 24 augustus vanaf de Huygenshaven aan de Sionstraat. Alle poppen in de parade worden aangekondigd vanaf het podiumschip. Naar verluidt komen onder meer Boomba, Shaun het schaap, Cookie Monster en de Smurfen naar Leidschendam-Voorburg. De meer dan levensgrote Kids Heroes varen in een lange stoet naar de sluis in Leidschendam voor een spetterende afsluiting.

Dag vol kinderplezier

Vorige edities waren een groot succes. De kades bij de sluis in Leidschendam en de haven in Voorburg stonden helemaal vol met vrolijke kinderen en hun ouders. Langs de hele route zwaaiden kinderen en hun helden naar elkaar en bracht muziek extra vrolijkheid. Het belooft een dag vol plezier te worden.

Programma

Aan het programma wordt op dit moment nog hard gewerkt. Verwachte aanvang van het voorprogramma in Huygenskwartier Voorburg is op zaterdag 24 augustus om 13.00 uur. De boten met kinderhelden varen rond 14.00 uur langs de Huygens Haven Voorburg en zijn rond 15.00 uur bij de sluis in Leidschendam. Ook in Leidschendam zal er een voorprogramma vol kinderplezier zijn, dat na het middaguur aanvangt.

Koopzondag 

Er is het hele weekend wat te beleven in Huygenskwartier Voorburg. Zondag 25 augustus is het koopzondag, dus kom shoppen in de pittoreske winkelstraten van Huygenskwartier Voorburg. De kramen van de Home Made Market zijn te vinden in de Herenstraat, Franse Kerkstraat en Van Schagenstraat. Om het ook voor de kinderen feestelijk te maken, zijn er overal in Huygenskwartier Voorburg Oud-Hollandse spellen te doen. 25 Augustus is tevens de laatste dag van de zomervakantie. Dus rond die feestelijke vakantieperiode af met een gezellig etentje. Reserveer alvast een plekje bij je favoriete restaurant, de terrassen zullen snel gevuld zijn! 


Bekijk het aanbod van de winkels of maak makkelijk een reservering bij een van onze gezellige cafés of restaurants